Çocuklarımızın Kıyafetleri ile Sağlığını Nasıl Koruyabiliriz
Çocuk Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?
Anneler, babalar ya da bebek ve çocuklara hediye kıyafet bakanlar kendilerini bir anda birbirinden sevimli kıyafetlerin içerisinde kaybedebilirler. Çocuk ve kıyafetleri sevimli tasarımları ve eğlenceli figürleri ile çoğu insanın keyfi aldığı kıyafet seçenekleridir. Ancak söz konusu çocuk ve bebek olunca her ne kadar kıyafetler sevimliliği ile göz doldursa da çocukların gelişimi ve sağlığı için birçok detay bulunmaktadır.
Çocukların tenine saatlerce temas eden, neredeyse bütün gün içinde oldukları kıyafetler çocuğun gelişimi ve sağlığı üzerinde sanılandan daha büyük etkiye sahiptir. Çocuk için seçilen kıyafetlerin kumaş türü, dikişleri, tasarımı hatta renkleri gibi detaylarının her biri çocuğu etkileyebilmektedir. Bu yüzden çocuk kıyafet seçimi oldukça önemlidir.
Çoğu ebeveyn çocuklarımızın sağlığını kıyafetleri ile nasıl koruyabiliriz sorusunun cevabını merak etmektedir. Oldukça hassas bir tene sahip olan çocuklarımızı doğru kıyafeti seçerek koruyabiliriz. Çocuklar için en uygun kumaş türü pamuklu kumaşlardır. Pamuklu kumaşlar üzerinde bulunan gözenekler sayesinde hem çocuğu koruyan hem de nefes alıp verebilen bir kumaş türüdür. Böylece yazın terini emer, kışın sıcak tutarken çocuğun cildinde oluşabilecek kaşıntı, pişik gibi durumlarda önlenmiş olur.
Çocuk Kıyafetlerini Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Çocuk kıyafetlerinin çocuk üzerindeki etkileri düşünülünce çocuk kıyafeti seçmekte ayrı bir öneme sahip oluyor. Çocuğunuz için sevimli ya da eğlenceli kıyafetler almak isteyebiliriz ancak çocuğunuzun sağlığı ve gelişimi için bazı detaylara mutlaka dikkat etmelisiniz. Çocuk kıyafetlerini seçerken dikkat etmeniz gereken detayları sıralayacak olursak;
Çocuk kıyafeti söz konusu olunca dikkat edilmesi gereken en önemli detay, kumaşın çocuk için uygunluğu. Özellikle yeni doğan eve küçük yaşlardaki çocuklarda mutlaka %100 pamuk tercih edilmelidir. Yaş ilerledikçe farklı kumaş türleri bile olsa pamuklu kumaş olmasına dikkat edilmelidir.
Seçilen kumaşın yanı sıra kumaşın dayanıklılığı da önemli. Çünkü çocuklar koşar, sürünür, zıplar ve bir şekilde sürekli hareket halindedirler. Uzun süreli kullanım için dayanıklılık önemlidir.
Çocuk kıyafetleri için en önemli detaylardan biri de çocuk için ergonomik bir kıyafetin tercih edilmesidir. Çocukların sürekli hareket halinde olması onların fiziksel, sosyal ve duyusal gelişimleri için oldukça önemlidir. Kıyafetleri içinde rahat hareket edemeyen çocuk kendini kısıtlanmış hisseder. Bu da çocuğu birçok açıdan olumsuz olarak etkileyecektir.
Son olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise mevsimine uygun olan kıyafetleri seçmek. Örneğin, yaz aylarında serin tutan ama aynı zamanda ter emme özelliği olan kıyafetleri seçmelisiniz. Kış aylarında ise çocuğunuzu kat kat giydirmek yerine daha sıcak tutan ve hafif kumaşlardan üretilen kıyafetleri tercih etmelisiniz.
Kıyafet seçerken bu detaylara dikkat ederek çocuğunuzu hem sevimli ve eğlenceli giydirirken, sağlığını da korumuş olursunuz.
Çocuk Kıyafetlerinde Hijyen ve Yıkama Ayarları
Söz konusu çocuk kıyafetleri olunca temizliği de ayrı bir öneme sahip. Her yaş grubunun cilt hassasiyeti farklıdır. Ancak yaşı ne olursa olsun her çocuk kimyasal içerikli temizlik ürünlerden uzak tutulmalıdır. Bu yüzde çocuk kıyafetlerinde hijyen sağlamak için temizlerken mutlaka çocuklara özel olarak üretilmiş temizlik ürünlerini seçmelisiniz. Ayrıca kıyafet alırken makinada yıkamaya uygun olduğun da emin olun. Çocuk kıyafetleri için ise beyaz renkli kıyafetleri için 40 derecede renkli ya da hassas çamaşırları için ise 30 derecede yıkamak yeterli olacaktır.
İdil Baby ekibi olarak bu yazımızda çocuk kıyafeti seçimi neden önemlidir, seçerken nelere dikkat etmeliyiz ve çocuk kıyafetlerinden hijyen ve yıkama ayarları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Eğer sizde çocuğunuz için hem sağlıklı hem de şık kıyafetler tercih ediyorsanız sitemizde bulunan 0 – 8 yaş grubuna uygun kız çocuk ve erkek çocuk giyim seçeneklerine mutlaka göz atmalısınız.